Over Carlo Bonte

Carlo Bonte studeerde management in Cambridge, Utrecht en Angers. Toen hij meehielp met de veilingen van zijn vader te Brugge, sloeg de vonk over. Op de leeftijd van 23 jaar leidde hij zijn eerste veiling. Om de nodige internationale kennis en ervaring op te doen vertrok hij naar Londen.

“Ik hou van de eclectische combinatie tussen hedendaagse kunst en antiek in een interieur.”

Tijdens een opleiding bij Christie’s Education, belde hij aan bij Partridge Fine Art, een legendarische galerij op New Bond Street in Londen. Ze hadden wereldfaam op gebied van 18e en 19e-eeuws Engels en Frans meubilair, oude meesters, porselein en zilverwerk. Carlo Bonte had een LXIV eiken deux-corps-kast die hij aan hen wou voorleggen. De galerij had geen interesse in het meubel, maar werd nieuwsgierig naar wat deze jongeman nog te bieden had. Diezelfde week kreeg hij een aanbod om bij Partridge te werken. Een ongelofelijke kans, die hij met beide handen greep.

“Four years London” – “the Greatest experience!”

Zijn eerste verkoopdeal werd gesloten met Irina Abramovich. Later volgden deals met vele celebrities en enkele gekroonde hoofden. HRH Princess Michael of Kent werd ‘President’ van de galerij. Carlo Bonte vloog de wereld rond en nam meerdere jaren deel aan internationale kunstbeurzen in Londen, Moskou en Palm Beach. Na zes maanden werd hij benoemd tot de jongste director ooit. Ze hielden van zijn kosmopolitische flair en verkooptalent. Maar ook van zijn naam. ‘Carlo Bonte’, the name sounds like a brand. Toen hij na vier jaar Londen terugkeerde naar Brugge, was de naam van het veilinghuis gauw bedacht.

On+Offline auctions. Marketing. Strategy

Momenteel huist het veilinghuis in een groot pand van 6000m2, op een km van de grote markt te Brugge en beschikt het over een ruime privé-parking. Het team bestaat intussen uit een 10-tal mensen, gedreven door hun gezamelijke passie voor kunst.
De hedendaagse visie en strategie evolueert mee met wat de nationale en internationale markt wenst. Het doel van veilinghuis Carlo Bonte is het tevreden stellen van zowel koper als verkoper, door operationeel correct en transparant te zijn met een moderne professionele aanpak.