Hoe kopen / verkopen

Aankopen en verkopen bij Carlo Bonte Auctions is heel eenvoudig.

 

Aankopen

Er bestaan diverse manieren om een object aan te kopen tijdens de veiling.

 

Bent u aanwezig tijdens de veiling?

Via het opsteken van uw kopersnummer kunt u live meebieden in de zaal.

 

Zowel Belgische als buitenlandse kopers die niet aanwezig zijn, of zich niet laten vertegenwoordigen op de veiling, kunnen bieden:

a. Via een aankooporder. Hetzij overhandigd tijdens de tentoonstellingsdagen, hetzij overgemaakt per e-mail, hetzij overgemaakt per fax. Wij proberen in dat geval het lot voor u voor de meest voordelige prijs aan te kopen.  In geval dat er voor eenzelfde lot eendere biedingen zijn krijgt het eerst binnengekomen aankooporder voorkeur op de later binnengekomen formulieren. Bij eendere biedingen tijdens het verloop van de veiling heeft het bod in de zaal altijd voorrang op een geschreven / gefaxte / gemailde  bieding.  Aankooporders worden aanvaard tot 48 uur vóór de start van de veiling.

b. Via de telefoon. U wordt tijdens de veiling opgebeld. Bieden via de telefoon kan enkel voor die items die door de veilinghouder op een waarde van € 500 of hoger geschat worden. De veilinghouder kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele slechte telefoonverbindingen en alle gevolgen daaruit voortvloeiend en, evenmin voor de onbereikbaarheid van de kopers via de door hen opgegeven telefoonnummer(s).  Telefonische biedingen worden aanvaard tot 48 uur vóór de start van de veiling.

c. Online live. In dit geval berekent het veilinghuis de commissie van zijn online partners ‘Invaluable Live!’(5%)  'LiveAuctioneers' (5%) ‘Le Figaro (3%)’  'the-saleroom.com' (3%) ‘Epailive’ (3%) ‘Lot-tissimo’ (3%) ‘51BidLive’ (2%) e.a.  door aan de koper. Deze betaalt dan 27% / 28% commissie op de hamerprijs i.p.v. 25%. Bij eendere biedingen tijdens het verloop van de veiling heeft het bod in de zaal altijd voorrang.  Online bieders worden geacht zich 48 uur voor de start van de eerste veiling dag te registreren.  We kunnen geen goedkeuring garanderen voor late registraties.

 

Meer informatie

Verkopen

Wenst u een object te verkopen, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Kom gerust langs tijdens onze openingsuren en onze experten bekijken graag vrijblijvend uw object(en).
  • Stuur een foto door naar info@carlobonte.be. Onze experten nemen vervolgens graag met u contact op en bekijken de mogelijkheden.
  • Op afspraak komen wij ook graag bij u thuis.

Meer informatie