Voor de veiling

Al onze veilingen worden rechtstreeks op onze website gestreamd, evenals via onze social media Facebook en YouTube.

Om de veiling te bekijken, hoeft u zich vooraf niet te registreren. Door rechtsboven op ‘Bid Now‘ te klikken en vervolgens op de rode knop ‘Happening Now‘ komt u onmiddellijk op onze LIVE veiling terecht.

Om biedingen te kunnen plaatsen, dient u zich voor de verkoop te registreren. Zorg ervoor dat u dit minimaal 48 uur voor de eerste veilingdag doet.

Live online bieden is heel eenvoudig.

Het enige wat u hoeft te doen, is een account aan te maken en u te registreren voor de specifieke veiling waaraan u wilt deelnemen.

Het goedkeuringsproces wordt handmatig afgehandeld door onze collega’s; in de meeste gevallen hoort u binnen 24 uur van ons terug.
Als uw aanvraag goedgekeurd is, kan u op de veilingdag via onze website live meevolgen en bieden.

Houd er rekening mee dat u zich wel moet registreren voor elke veiling waaraan u wilt deelnemen.

Met uw ‘Carlo Bonte’-account kunt u op al onze veilingen live bieden, schriftelijk bieden of een telefoonlijn aanvragen.

Om schriftelijke biedingen te registreren, kunt u dit eenvoudig online doen (indien geregistreerd) of ons biedformulier gebruiken.

Om u aan te melden voor een telefonische bieding, vult u ons telefoonformulier in. Houd er rekening mee dat we alleen telefonische biedingen accepteren voor loten met een verwachte hamerprijs van meer dan € 1.000.

Zodra we uw biedingen hebben ontvangen, zullen onze collega’s u inschrijven voor onze veiling.
U ontvangt een bevestigingsmail zodra dit is gebeurd. Houd rekening met een verwerkingstijd van maximaal 48 uur.

Voor nieuwe klanten hebben wij altijd een identificatiedocument nodig om u te registreren voor onze veiling.

U kunt ook altijd rechtstreeks contact met ons opnemen via [email protected] of 050 33 23 55.

Online (aanbevolen)

In al onze veilingen is het mogelijk om live online te bieden, rechtstreeks vanaf uw desktop, laptop, tablet of gsm.

Door online te bieden, kunt u in realtime deelnemen van over de hele wereld. U heeft de volledige controle over al uw biedingen en hoeft uw biedingen niet bekend te maken (of te bepalen) voor de veiling.

Wanneer u biedt op een desktop of laptop, kunt u onze livestream ook rechtstreeks vanuit de veilingzaal volgen.

Wij rekenen geen extra kosten aan op online-biedingen.

 

Schriftelijke biedingen

Met schriftelijke biedingen kunt u uw maximale biedingen plaatsen voor de verkoop. Het veilinghuis zal dan proberen het lot in uw naam te kopen tegen de laagst mogelijke prijs. Zelfs als u op de veilingdatum niet beschikbaar bent, is dit een geweldige manier om toch deel te nemen.

 

Telefonische biedingen

Kiest u ervoor om telefonisch te bieden, dan bellen wij u tijdens de veiling op, een paar minuten voordat uw lot opkomt. Onze telefonisten treden op als contactpersoon en plaatsen in uw naam biedingen. U biedt realtime zonder dat u op onze veiling aanwezig hoeft te zijn.

 

Persoonlijk bieden

In verband met COVID-19 zullen alle veilingen enkel live online worden gehouden; bieden in het veilinghuis is tot nader order niet mogelijk. Bedankt voor uw begrip, stay safe and alert for art!

Ja.

Wanneer u online biedt, kunt u al uw biedingen nazien onder ‘My Account‘ – ‘Mijn biedingen‘.

Bij schrijftelijk of telefonisch bieden zullen onze collega’s uw aanvraag handmatig verwerken en u een bevestigingsmail sturen.

Houd rekening met een verwerkingstijd van maximaal 48 uur.

U kunt de verkoopresultaten een paar uur na afloop van de veiling online terugvinden. Houd er rekening mee dat de resultaten pas definitief zijn na goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder (tot max. 1 week na einde van de veiling). Een gerechtsdeurwaarder neemt deel aan elk van onze veilingen en zorgt ervoor dat alle biedingen correct worden ingediend.

Als u live online hebt geboden, kun u uw aangekochte loten terugvinden onder ‘Mijn account‘ – ‘Mijn aankopen

Bovendien ontvangt elke koper binnen 48 uur na de veiling een factuur per e-mail. Controleer zeker ook uw Spam-map.

Onze veilingen beginnen altijd om 10.00 uur  met lot 1. (Voor meerdaagse veilingen, gelieve de veilingbeschrijving  te raadplegen)

Een pauze wordt gehouden tussen 13.00 en 14.00 uur.

We verwachten dat het tempo van de veiling tussen de 50 en 70 loten per uur zal liggen. Dit wordt enorm beïnvloed door het aantal biedingen dat tijdens de verkoop is ontvangen.

Na de veiling

Alle artikelen kunnen worden afgehaald in ons veilinghuis:

Kardinaal Mercierstraat 20
8000 Brugge

Er is een ruime privéparkeergelegenheid voor auto’s en kleine bestelwagens beschikbaar.

Grotere vrachtwagens kunnen tijdelijk voor onze ingang op straat parkeren . Vergeet zeker niet uw parkeerschijf te plaatsen (tot max. 4u).

We staan open voor afhalen op de volgende dagen:

Woensdag 9.00 – 17.00 uur
Donderdag 9.00 – 17.00 uur
Vrijdag 9.00 – 15.00 uur

Zou u buiten deze tijden willen afhalen, laat het ons dan weten via mail of telefoon. Samen proberen wij een individuele oplossing te vinden.
Het is ook mogelijk om direct online een afspraak in te plannen.

U kunt een verzendofferte aanvragen door contact op te nemen met een transportbedrijf van uw keuze. We hebben een lijst met aanbevolen opties samengesteld, maar u kunt ook zelf een andere bedrijf kiezen. Het is een goed idee om meerdere offertes aan te vragen om prijzen te vergelijken.

Laat ons na het kiezen van een Shiper weten wie uw aankopen zal komen ophalen of stuur ons het ‘Autorisatieformulier‘ door. Zonder uw bevestiging kunnen we geen items vrijgeven.

Carlo Bonte Auction biedt momenteel geen in-house verpakkings- of verzenddiensten aan. Alle artikelen worden onverpakt overhandigd.

Alle Shippers uit bovenstaande lijst zijn hiervan op de hoogte en zullen graag de nodige regelingen voor u treffen.

Carlo Bonte Auctions biedt momenteel geen in-house verpakkings- of verzenddiensten aan.

Als u kleine (<30cm) artikelen heeft gekocht die niet breekbaar zijn, kunnen wij u wellicht helpen deze in te pakken zodat ze door een koeriersdienst of Bpost kunnen worden opgehaald. Dit wordt van geval tot geval beslist en kan niet als gegarandeerd worden beschouwd.

Als dit op u van toepassing is, neem dan per e-mail contact met ons op en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Alle goederen dienen binnen 30 dagen na de eerste veilingdag te worden afgehaald.

Indien u uw artikelen niet op tijd kunt ophalen, brengen wij u een vaste opslagvergoeding van € 20, – per lot per week in rekening.

Vanwege COVID-19 wordt deze regel momenteel niet gehandhaafd. Het is onze hoogste prioriteit om ervoor te zorgen dat alle afhalingen veilig kunnen doorgaan.

Als u uw artikelen niet op tijd kunt ophalen, wordt er een vaste opslagvergoeding van € 20, – per lot per week in rekening gebracht.

Vanwege COVID-19 wordt deze regel momenteel niet gehandhaafd. Het is onze hoogste prioriteit om ervoor te zorgen dat alle afhalingen veilig kunnen doorgaan.