2020
2008

Het is de huidige CEO Carlo Bonte die het veilinghuis op de kaart van de internationale kunstwereld zet. Van jongs af kreeg hij de liefde voor kunst en schoonheid mee, en in 2003 zet hij zijn eerste stappen op de kunst- en antiekmarkt. Na zijn studies Management in Cambridge, Utrecht en Arras volgt hij een opleiding bij “Christie’s Education” in Londen, en even later werkt hij als director bij Partridge Fine Arts in New Bond Street.

In 2008 beslist Carlo Bonte definitief de verantwoordelijkheid voor de veilingzaal in Brugge over te nemen. Zijn visie en inzet maken Carlo Bonte Auctions een succesverhaal, waardoor ons huis nu als gevestigde waarde in Belgiƫ gekend staat.

1980

In 1980 slaat Roger Sioen de handen in elkaar met Ludo Bonte, oprichter van Bonte Verhuizingen en tevens kunst-aficionado.

Meteen worden de werkzaamheden verplaatst naar ons huidig adres: Kardinaal Mercierstraat 20.

De fusie tussen beide families is erg succesvol, maar de activiteiten blijven kleinschalig en vooral afgestemd op de Vlaamse markt.

1932

Carlo Bonte Auctions geniet een solide reputatie, die gebaseerd is op jarenlange ervaring.

Ons verhaal start ongeveer 100 jaar geleden met de familie Sioen. Deze familie was reeds in het begin van de 20ste eeuw actief in het Brugse veilinggebeuren.

In 1932 verwerft de familie een pand in de Noordzandstraat (nr. 82), dat meteen wordt omgebouwd tot ruime veilingzaal met aanpalende opslagruimte. Het veilinghuis wordt “Van Dyck” gedoopt, en zal tot 1980 samen met veilinghuis Garnier de toon van het Brugse veilingcircuit zetten.